Светът преминава през безпрецедентна суша. В този мрачен сценарий възникват алтернативи

...
Светът преминава през безпрецедентна суша. В този мрачен сценарий възникват алтернативи
Коментари Харесай

Бизнес перспектива: Идеята на една соларна компания за борба със сушата

Светът минава през невиждана суша. В този тъмен сюжет пораждат други възможности за справяне със сушата и за икономисване на сила, като да вземем за пример концепцията на Solar Aqua Grid, която желае да покрие напоителните канали със слънчеви панели. Технология, която към този момент е приложена от Индия, Съединени американски щати и която може да доближи и до Испания, написа.

Проектът, който следва да бъде осъществен в долината Сан Хоакин в Калифорния, Съединени американски щати, е партньорство сред публичната компания за услуги Turlock Irrigation District (TID), Калифорнийския департамент за водни запаси (DWR), компанията за слънчева сила Solar Aqua Grid и Университета на Калифорния, Merced. Той се стреми да покрие 6350-километровата мрежа на Калифорния от канали за публично водоснабдяване със слънчеви панели.

„ Спестете земя и вода, като в същото време генерирате възобновима сила в мащаб. Сложете завършек на изпарението, като покриете километри открити канали със слънчеви куполи в Калифорния и отвън нея. Създайте смели решения, с цел да преоткриете нашата водна и енергийна инфраструктура в ерата на историческа суша. Имаме потребност от възобновима сила. Ще имаме все по-голяма потребност от тези технологии, с цел да реализираме задачите си за 2030 и 2045 година Следователно, това може да бъде алтернатива за нас за разширение “, споделят от компанията за слънчева сила Solar Aqua Grid.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР